Adiponektin zsírégetés, Ezek a hormonok segítik a zsírégetést - HáziPatika


Amennyiben kiderül az alacsonyabb szint, hasznos segítséget nyújt a PCOS, cukorbetegség, inzulinrezisztencia, sőt, a metabolikus anyagcsere adiponektin zsírégetés diagnózisának felállításában, illetve a kezelés hatékonyságában!

Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont orvosa osztja meg a legfontosabbakat. Az adiponektin adiponectinamely egy protein alapú hormon, endokrin hatásai útján az egész test anyagcseréjét szabályozza.

adiponektin zsírégetés fogyás saratoga

Javítja az inzulinérzékenységet, csökkenti a zsigeri zsírtömeget, a plazma triglicerid-tartalmát, és növeli a védő HDL-koleszterin szintjét — sorolja dr. Bérczy Judit belgyógyász-endokrinológus. Általában a terheléses vércukorvizsgálat helyett szokta javasolni a kezelőorvos az adiponektin értékének meghatározását, amely egy adiponektin zsírégetés vérvétellel zajlik, nincs mellékhatása.

adiponektin zsírégetés fogyni az új évek előtt

Arról azonban, hogy milyen esetekben ajánlott ez a teszt, beszéljen orvosával! Miként történik a vizsgálat?

adiponektin zsírégetés inas pa fogyás

Az éhomi vércukorszint és éhomi inzulinszint értékéből számítják az adiponektin indexet ADI. A teszt alkalmas a szénhidrát anyagcserezavar betegségek, IR, PCOS, illetve a cukorbetegség gyanúja esetén is, befolyásolja ugyanis a szervezet válaszát az inzulinra. Alacsony vagy magas?

WhatsApp Adiponektin zsírégetés hormonoknak fontos szerepük van testünk működésében, összességében és egyenként is nagyon különleges feladatokat látnak el. Van, amelyiktől éhesnek érezzük magunkat, míg más hormonok éppen ellenkező hatást váltanak ki. Az egyik azt mondja az agyunknak, szükség esetére tároljon el minél több zsírt, egy másik viszont olyan szintű zsírégetésre ösztönzi a testet, mintha zsírra soha többé nem lenne szükségünk.

A normál adiponektin szint 1. Nem mindegy, hogy magasabb vagy alacsonyabb a kapott érték: a magasabb szint egy védőfaktor lehet a zsigeri zsírszövet felszaporodásának megakadályozásában, a kövérségi állapot kialakulásában.

Gyulladáscsökkentő, zsírégető, anyagcsere-fokozó hatása van.

adiponektin zsírégetés diéta fajták

Amennyiben alacsonyabb a vérben az adiponektin szint, könnyebben felborul az anyagcsere-háztartás, könnyebben kialakul az elhízás, mert növekszik a zsigeri zsírszövet, lassul a zsírégetésés sajnos egyebek mellett a diabétesz kockázata is növekvő tendenciát mutat ilyenkor, könnyebben alakul ki hormon egyensúlytalanság.

A nem megfelelő értéknél az esetleges kezelésről, gyógyszeres terápiáról mindenképpen endokrinológus szakorvosával beszéljen!

adiponektin zsírégetés ideális fogyás egy héten belül

A teszt a terápia során megismételhető, így pontos képet kap a beteg és orvosa a későbbiekben is.