Fogyni nők. A férfiak gyorsabban tudnak fogyni, mint a nők. Íme ennek a tudományos oka!


A biztos fogyás receptje Nők egészségének módjai a fogyáshoz

Azok a nők, akik diétát végeztek a férfiak mellett, frusztráló eredményt vehettek észre: úgy tűnik, hogy a kilók lényegesen könnyebben távoznak a férfiakról, miközben makacsul ragaszkodnak a nőkhöz egy-egy diéta során.

Egy tanulmány elmélyül azokban a különbségekben, amelyek a férfiak és a nők diétázásakor következnek be és megerősíti, hogy igen, a férfiak gyorsabban fogynak.

Az urak persze nyilván tudnának még többet is felsorolni, de ez a 10 a legáltalánosabb, amivel napi szinten találkozni lehet.

A Diabetes, Obesity and Metabolism online fogyni nők megjelent tanulmányban a kutatók fogyni nők mint túlsúlyos, prediabéteszes felnőttet követtek nyomon Európából, Ausztráliából és Új-Zélandról.

Nyolc hétig a résztvevők kalóriás, főleg folyékony étrendet vettek magukhoz, amely levesekből, turmixokból és gabonafélékből állt, valamint napi 1,5 csésze gramm alacsony kalóriatartalmú zöldségfélét, például paradicsomot, fogyni nők és salátát.

fogyni nők

A megállapítások szerint a nyolcadik hét végén a férfiak és a nők 35 százalékának normális volt a vércukorszintje és már nem volt prediabétesze.

A prediabetes azt jelenti, hogy egy személynek kissé megemelkedik a vércukorszintje — ez a változás megnöveli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Ezenkívül a kutatók azt találták, hogy a férfiak fogyni nők körülbelül 11,8 kilogrammot vesztettek a sulyukból, míg a nőknél átlagosan 10,2 kg-ot.

A kutatók azt is megállapították, hogy a férfiak nagyobb mértékben teljesítettek egészségügyileg, mint a nők, például alacsonyabb pulzusszám és kevesebb testzsír, valamint csökkent a kockázata a cukorbetegségnek is.

Az alacsony kalóriatartalmú étrend más módon hatott a kutatásban részvevő férfiak és nők csoportjára — fogyni nők meg a kutatók — és nem minden különbség volt pozitív. Például a férfiakhoz képest a nőknél nagyobb volt a HDL-koleszterin színt csökkenése, ami az úgynevezett jó koleszterinszint — ez a változás káros lehet a szív egészségére.

1. Veszítenem kell a testsúlyomból...

Sőt, a vizsgálatban részt vevő nőknél a csontok ásványianyag-sűrűsége is nagyobb mértékben csökkent, ami gyengébb csontokra utalhat. Mindezek mellett a nők több centit is vesztettek a csípőjükből, mint a férfiak.

fogyni nők

Nemspecifikus különbségek A tanulmány megerősíti, amit már megfigyelt minden olyan nő, aki diétát folytatott férjével vagy férfi párjával egyidőben — a férfiak általában gyorsabban fogynak, mint a nők — mondta Dr.

Elizabeth Lowden, a Northwestern Medicine anyagcsere-egészségügyi és sebészeti súlycsökkentő központjának bariatrikus endokrinológusa.

Ráadásul az ebben a tanulmányban megfigyelt fogyás és javult egészségügyi eredmények nemi különbségei fiziológiailag értelmesek — mondta Lowden.

Növeld az omega-3 bevitelt!

Fogyni nők férfiak testösszetételüknek köszönhetően több izomzattal és magasabb anyagcserével rendelkeznek, mint a nők — folytatta Lowden. Mivel az összes résztvevő nagyjából napi kalóriatartalmú étrendet követett és a férfiak általában több napi kalóriát fogyasztanak, fogyni nők a nők, amikor a szokásos étrendet követik, nagyobb kalóriadeficitet tapasztaltak a tanulmányi étrenden és ezért várható volt, hogy gyorsabban fogyjanak, mint a nők.

  1. Tru életváltók fogyás
  2. Farkas Kitti Mindig nagyon örülök annak, ha egy pár együtt vág bele a diétába.
  3. Legjobb zsírégetés hr
  4. Felülés segít e elveszíteni a hasi zsírt

De a tanulmány egy lépéssel tovább ment, hogy megmutassa a diéta különböző metabolikus hatásait a férfiaknál, összehasonlítva a tornászokkal. A férfiak általában középső életszakaszukban nagyobb súlyúak, az úgynevezett zsigeri zsírok lerakodnak, amelyek körül veszik a belső szerveket.

fogyni nők

Amikor a zsigeri zsír felszaporodik, az javítja az anyagcseréjük sebességét és hozzájárul ahhoz, hogy több kalóriát égessenek el — magyarázta Lowden. A nőknél viszont általában több a bőr alatti zsír, amely a comb, a hátsó és a csípő körüli zsír, ami fontos a gyermekvállaláshoz. Amikor az emberek elveszítik a szubkután zsírt, ez nem javítja anyagcsere-kockázati tényezőiket, mivel ez a fajta zsír nem metabolikusan aktív — magyarázta.

A nők főleg 40 éves koruk után tapasztalják, hogy sokkal könnyebben felszaladnak a kilók és nehezebben is megy le a felesleg.

A tanulmányban a kutatók rámutattak egy korábbi kutatásra, amely azt sugallta, hogy az ugyanazt az étrendet követő férfiaknál és nőknél megfigyelt különbségek az anyagcsere-kimenetelben azért lehetnek, mert a férfiak a fogyás során több zsírt tudnak mozgatni a hasukból, míg a nők több szubkután zsír.

Itt is megtalálod a Férfi magazin friss híreit: Ha tetszett, kérlek támogasd a férfi magazint egy megosztással:.