Gyümölcs diéta, A program felépítése


Itt van most: Kezdőlap » Cikkek » Szakértői blogok » Táplálkozás » Gyümölcsdiéta Gyümölcsdiéta A legegészségesebb diéták közé sorolták a gyümölcsdiétákathisz tele vannak vitaminnal és ásványi anyaggal, na és persze ne feledkezzünk meg a fruktózról, a gyümölcscukorról sem. Tartsunk gyümölcsnapokat vagy hetes gyümölcskúrát, esetleg délelőtt csak gyümölcs? Vajon melyiket válasszam?

Csobot Adél nem titkolta, mit gondol Bence exéről A General Motors diéta egészséges, mégis olvadnak le a kilók, ha belevágsz.

Tapasztaltatok-e már olyat, hogy egy gyümölcs elfogyasztása után perccel olyan éhségroham tör Rád, mintha 2 napja nem ettél volna? Ennek az oka, hogy vannak olyan típusú emberek, a gyorségetésű fehérje típusok, akik nagyon gyorsan kiveszik a szénhidrátokból az energiát, amikor megemelkedett a vércukor szint gyümölcs diéta és tudjuk, hogy egy gyümölcs megemésztése nem sok idő igényel — a hasnyálmirigy inzulint termel, aminek a feladata a vérből elszállítani a cukrot, viszont ha tele van a májban és izomban lévő glikogénraktárunk egy gyümölcs diéta tudja rakni, a zsírraktárba.

Írta: Elek Dóra A gyümölcs nassolását ajánlja szinte minden fogyókúrás program, de vajon tényleg annyit ehetünk belőle, amennyit csak akarunk? Az egyszerű válasz: sajnos nem, annak ellenére, hogy a gyümölcsök egészségesek, tele vannak vitaminokkal, gyümölcs diéta, de bőven tartalmaznak kalóriát és szénhidrátot is. A gyümölcsök fogyasztása vagy nem fogyasztása a fogyókúra alatt egy örökös kérdés.

És képzeljünk el egy ilyen fehérjetípust gyümölcsnapok, hetek alkalmával, egész nap éhes lesz, sokkal többet fog enni a gyümölcsökből, gyümölcs diéta ha ezt hosszú távon folytatja, emelkedhet a zsírszázaléka és évek-évtizedek gyümölcs diéta kimerülhet a hasnyálmirigye és inzulinrezisztencia következhet be.

A Floridai Egyetem kutatói is vizsgálták a fruktóz és az elhízás kapcsolatát, patkányokon végeztek egy kísérletet, amiben 2 csoportra osztották a patkányokat, az egyik csoport fruktóztartalmú ételeket kapott a másik nem, a kísérlet ideje alatt nem történt súlynövekedés egyik csoportban sem, viszont a fruktózt evő patkányok vérében megnövekedett a triglicerid szint.

Ezután a kutatók tovább folytatták gyümölcs diéta kísérletet, leptint fecskendeztek az összes állatba, ami a tápanyagfelvétel szabályozásáért felelős anyag, és egy sajátos étvágycsökkentő hatással bír. A hormon hatására érdekes reakció volt látható, azaz a fruktózt fogyasztó patkányok szervezete ellenálló lett a leptinnel szemben és nem csökkent az étvágyuk.

gyümölcs diéta hogyan lehet fogyni paleóval

A magas zsír- és kalória tartalmú étrend következtében a leptinrezisztens patkányok hízásnak indultak, míg társaik súlya nem változott. A gyümölcscukor tehát nemcsak önmagában okoz elhízást, természetesen ha többlet kalóriát viszünk be, mint a felhasznált elindul a zsírlerakódás.

gyümölcs diéta Tyler labine fogyás

Viszont a fruktóz befolyásolja az inzulin és leptin termelődést a szervezetünkben. Ez a két vegyület felelős a jóllakottság érzéséért, így az eredmény az lesz, hogy jóval többet fogunk enni, mint amire alap esetben szükségünk lenne.

Érzed magadban a kitartást, hogy belefogj egy nagyobb volumenű diétás projektbe? Itt a 90 napos diéta, amelynek tudnivalóiról, titkairól most mindent elárulunk! A legfontosabb hírek, a napi gyümölcs diéta nélkül. Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix. Iratkozz fel A 90 napos diéta egy nagyszabású fogyókúrás projekt, amellyel kapcsolatban érdemes alaposan tájékozódni, mielőtt belevágunk, hiszen a legtöbb diétás programhoz hasonlóan csak és kizárólag akkor működik, ha időt és energiát nem sajnálva foglalkozunk a projekttel.

A gyümölcsök fontosak mikrotápanyagforrásai szervezetünknek ezért semmiképp ne mellőzzük őket teljesen az étrendünkből. Bármennyire is finomak, próbáljuk mértékletesen fogyasztani őket és a vitaminokat inkább zöldségekkel pótoljuk, mert a gyümölcscukor is gyümölcs diéta.

gyümölcs diéta fogyás megváltoztatja az időszakot

Értékelje ezt a tartalmat.