Zsírégető pulzustartomány


legjobb fogyás dvd vélemények

A pulzusmérő órákról és használatukról…. Avagy a pulzuskontrollos edzésről Manapság divatos termékek a pulzuskontrollt lehetővé tevő sportórák, "okos" órák, melyek önállóan, vagy okostelefonhoz kapcsolódva segíthetnek a mindennapos mozgás-kultúránk kialakításában, továbbfejlesztésében, végső soron egészségünk megóvásában, erőnlétünk, állóképességünk fokozásában.

Ön is megfigyelhette, hogy testmozgás hatására szaporábban ver a szíve, extrém esetben akár kifulladást is érezhet, ilyenkor meg kell állnia.

szülők nem akarják hogy lefogyjak

Ez egy természetes jelenség, hiszen a szívünk megpróbál alkalmazkodni a fokozott igényekhez — amíg kulcsszó fogyás. Hogy ki meddig bírja, az személyenként változó, minél edzettebb valaki, annál később kell megállnia pihenni. A pulzuskontrollos edzés lényege, hogy a pulzusmérő egy előre beállított értéknél figyelmezteti a felhasználót, hogy elérte azt a pontot, ahol lassítania kell, mert a további terhelés korai kimerülést okozhat.

A megadott pulzustartományban mozogva azonban biztonságosan növelhető a szervezet terhelhetősége, nő az izmok, köztük a szívizom oxigénellátottsága és a vérkeringés is javul.

fogyás a paxilon

Ahhoz, hogy elkezdje a pulzuskontrollos edzést, elég a legegyszerűbb pulzusmérő övet és órát beszereznie, ilyet bármilyen sportboltban zsírégető pulzustartomány. Azt, hogy milyen tartományban használja, indokolt először kezelőorvosával egyeztetnie.

férfi fogyás tippeket

A maximális pulzus bizonyos százalékaihoz rendelhetők a különböző intenzitású pulzuszónák -amelyeket az edzés céljának megfelelően lehet kiválasztani. Ezt nevezik a regenerációs pulzustartománynak. Ebben a zónában már jelentősen megnő az oxigén felhasználás, javul a keringési zsírégető pulzustartomány állapota.

Akkor válassza ezt a zónát a pulzuskontrollált edzéshez, ha éppen most kezd el újra sportolni, ha idősebb és nem mozog túl gyakran, vagy ha nem teljesen egészséges a keringési rendszere.

Ha valaha próbáltál már bármilyen edzőtermi kardiógépet, akkor valószínűleg találkoztál már a zsírégető zóna kifejezéssel, de gyakran annak kapcsán is előkerül, hogyan pörgetheted fel a zsírleadást futással.

Ez az ún. A zsírégetés 20 perc után indul be, ezért hosszabb edzésidőkre van szükség.

A zsírégető pulzustartomány ezt aerob zónának nevezik, az állóképességét ebben a tartományban fejlesztheti legjobban, illetve nagyon jó hatással van a szívre és a tüdőre. Növeli a fittséget, ajánlott mindenkinek, aki egészséges, és nem most kezdett el sportolni.

A második zónánál kisebb mértékben, de itt is történik zsírégetés.

karcsúsító nyílás

Ilyenkor már tejsav képződik az zsírégető pulzustartomány. A pulzuskontrollos edzésmódszer segítségével tehát tudatosíthatja a céljai eléréséhez szükséges erőkifejtés intenzitását, és könnyebben betarthatja a fokozatosság elvét.

A törlés kéréséig

Fontos azonban, hogy edzésének megtervezésekor figyelembe kell vennie egészségi állapotát, esetleges betegségeit!